О нама

Рачунски центар

Рачунски центар Електротехничког факултета

Рачунски центар Електротехничког факултета основан је 1968. године и то као први рачунски центар на овим просторима. У Рачунском центру ЕТФа, 1992. године, пуштен је у рад први wеб сервер на подручју тадашње Југославије. Овај сервер је садржао први wеб сајт. Прва Интернет рачунарска мрежа у YU је успостављена 1994 године између Рачунског центра ЕТФа и ФОНа. Рачунски центар Факултета представља један од најважнијих чворова Академске рачунарске мреже, преко кога је повезана већина техничких факултета, а на самом Факултету је умрежено око 600 рачунара.

Основни пројекти Центра су:

 •  

  Развој информационих система

  Нудимо готова решења и израђујемо нова решења према потребама, заснована на широком спектру технологија, уз вишедеценијско искуство.

 •  

  Развој веб сајтова и апликација

  Израђујемо потпуно прилагођена решења у најновијим Интернет технологијама према Вашим захтевима и потребама.

 •  

  Консултантске услуге

  Велико стечено знање и искуство у пројектовању, имплементацији и одржавању рачунарских система омогућава нам да Вам понудимо своју помоћ и експертизу из разноврсних области рачунарског света.

 •  

  Курсеви и образовање

  Пружамо квалитетно образовање у области савремених рачунарских технологија кроз низ основних и специјализованих курсева, као и могућност полагања испита за стицање индустријских сертификата у нашим тест центрима.

 •  

  Пројектовање и имплементација мрежа

  Пројектујемо рачунарске мреже, вршимо централизацију и конфигурацију активне опреме, прилагођавање специфичним потребама и развођење утичница по просторијама, према оптималном броју и начину коришћења.

 •  

  Техничка подршка

  Стручни тим администратора и техничке подршке пружа могућности одржавања и отклањања софтверских и хардверских проблема на серверским и клијентским рачунарима.

Рачунски центар је Pearson VUE, Prometric и Kryterion Authorised Centre за полагање испита за стицање сертификата. То омогућава корисницима полагање практично било ког стручног испита, као што су испити фирми Microsoft, LPI, CISCO, Adobe ...

Квалитет наведених производа и услуга гарантују запослени у Рачунском центру, међу којима су доктори и магистри електротехничких наука, као и преко 20 мастер и дипломираних инжењера електротехничких наука.